Russisch-Orthodoxe Kerk in Den Haag

Russisch-Orthodoxe Kerk van de Heilige Maria Magdalena te Den Haag – Inventaris van de Hofkapel van Koningin Anna Paulowna

Parochie van Russisch-Orthodoxe Kerk in Den Haag

Parochie

Al in de Gouden Eeuw was er in Amsterdam een orthodoxe kerk: de Catharinakapel aan de Oudezijds Voorburgwal. Russische en Griekse handelaars en zeelui kerkten er. In 1697 werkte Peter de Grote enige maanden op de Amsterdamse werf van de Vereenigde Oost-Indische Compagnie. Daar,  en niet in Zaandam, zou hij de scheepsbouw hebben geleerd. Ook bezocht hij de kerk.

Het volgende belangrijk moment van orthodoxe aanwezigheid in Nederland vormde het huwelijk van Anna Paulowna met de latere koning Willem II. Het orthodoxe geloof speelde een grote rol in het leven van Koningin Anna Paulowna. Tot haar bruidsschat behoorde de inrichting van een kapel, die de uitoefening van de orthodoxe eredienst mogelijk moest maken. In al haar paleizen was er dan ook een kapel ingericht. Dat is het punt geworden van waaruit de orthodoxie zich over Nederland verspreid heeft, vooral vanaf de 20e eeuw.

Direct Contact

Voor vragen betreffende diensten, huwelijkskroningen, doop of andere specifieke religieuze vragen, kunt u direct contact opnemen met VADER NIKON.

Telefoonnummer: 06 41 525 442.

Russisch-Orthodoxe Kerk

Obrechtstraat 9
2517 VL Den Haag
The Netherlands

Mobile: +31 6 415 254 42

ADRES PAROCHIEHUIS

1e Sweelinckstraat 54
2517 GE Den Haag
The Netherlands

Mobile: +31 6 415 254 42

Pers en Media